Dus ...

Het werd tijd om weer eens af te spreken met onze aannemer om de voortgang van de verbouwing te bespreken en te evalueren. Soms is dat nodig. Slopen is hotseknots er uit met die zooi en mocht er iets te veel gesloopt worden, dan kan dat nog altijd worden hersteld. Opbouwen komt echter heel veel meer nauwkeuriger dan slopen, dat is heel erg letten op de details. Pas nu zie ik een beetje voor me hoe het kan gaan worden en dan komt een eerder genomen beslissing ineens op losse schroeven, of beton te staan. Er zijn dingen veranderd, anders gegaan, niet meer door gegaan, maar er zijn vooral ook wensen bijgekomen. Achter die wensen zit het idee: nu zitten we in de troep en de chaos, als we het nu niet doen, dan is de kans voorbij gegaan. Nu doen we het, maar dan ook echt goed naar onze wensen!
 
Dus de aannemer op bezoek, die van zijn kant perikelen meldde met de leverancier van de vloertegels. De leverancier doet bokkig, das jammer. Dat betekent dat we opnieuw naar tegels moeten gaan kijken en wel een beetje snel. De dekvloer komt er deze week op en dan is het belangrijk te weten hoe dik de tegel is!
 
Na ampele overwegingen hebben we besloten toch ook de keuken te slopen en te vervangen. Hij past straks echt niet meer bij de nieuwe uitstraling. En bijkomend feit is dat bij de plaatsing van de oude keuken de muur aan de achterkant tussen het aanrecht en de kastjes provisorisch recht is gemaakt. Als we dat nu niet op orde brengen en we over vijf jaar een nieuwe keuken willen, moet weer alles op z’n kop. Dus …. De deuren in de hal en op de vide vallen bij nader inzien straks ook erg uit de toon. Dus … En het houten plafonnetje bij de wc is natuurlijk ook geen gezicht bij al die blinkend witte muren van de hal. Dus … Willen we dat de vloer van de wc drie cm hoger ligt dan de andere vloeren? Dus … Ik dacht dat we hadden afgesproken dat de kastenwand in de slaapkamer ook zou worden vervangen. Nou die niet, maar in de slaapkamer wordt wel alles opnieuw gestukt en geschilderd. Dus … Ook even naar de verdere planning in de tijd gevraagd, en dat was voor mij toch even schrikken. De verwachting is nu dat alles zo rond half december strak in de lak zit. Dus ….
 
Poeh, zo lang nog, zo veel nog en al die extra’s. Het is bijna allemaal meerwerk. Ik ben er toch even van in een dip geraakt. Daar kan dat krantenwijkje niet tegenop. Dus …