Koekje van eigen deeg

Ons late besluit om uiteindelijk toch ook de oude keuken weg te halen en een nieuwe te laten installeren heeft toch nog redelijk wat stress opgeleverd. Slopen was niet het probleem, maar bestellen. Als we niet snel een nieuwe keuken uitzochten en tot koop overgingen, zou die pas geplaats worden in februari 2017! En dat zou dan weer betekenen dat we het met de feestdagen zonder overvloedige diners, samengesteld in een nieuwe fonkelende keuken, moeten stellen, óf moeten gaan bivakkeren bij vrienden of familie.

Geluk bij een ongeluk? Omdat de leverancier waar we onze vloertegels hadden uitgezocht wat bokkig deed tegen onze aannemer, zijn we opnieuw naar tegels gaan kijken, en nu bij een vertrouwde leverancier van onze aannemer. Ons kent ons en levert op, niet voor ons, maar toch …!! Naast tegels bleek deze ook keukens te verkopen. Na de definitieve keuze voor de vloertegel stapten we naadloos over naar de verkoper van keukens. Deze liet ons de verschillende mogelijkheden zien met de voor - en nadelen. Redelijk enthousiast waren we en na een tweede gesprek waren we al weer veel verder en enthousiaster, hoewel het toch 'kalm en grappig blijven' is. Wat voor blad: natuursteen, beton, kunststof of composiet. Het maakt veel uit in onderhoud en vooral in de prijs. Met greep of greeploos, strak frontje of met een randje. De kleur van het blad moet wel passen bij de vloer, hoe wil ik de spoelbak: rond of vierkant. En de kraan dan? Allemaal van die dingen die à la minute beslist moesten worden om de deadline van Kerst te kunnen halen. Dit hebben we allemaal dus binnen één week beslist. Toen kwam op vrijdag de offerte in de mailbox. @&#@&!!@@!! Onder een lantaarnpaal gaan staan was geen optie meer. Hiervoor moest nu echt de loterij worden gewonnen. Even laten bezinken maar.

Oh, hoe toevallig, op zaterdag viel een reclamefolder van een grote keukenboer in de brievenbus. Deze bood 40% korting op alle apparatuur, slechts  € 1, -- betalen voor het inbouwen èn een iPhone 7 cadeau. Ik was direct voorstander van een bredere kijk op het kopen van keukens. We hadden het geluk dat de keukenboer deze zondag open was. Dus wij erheen en na ruim twee uur, keurig geholpen, goed advies en zelfs een aantal zaken wijzer geworden, hadden we al direct een prijsopgave: met 40% korting, € 1,-- inbouwen en een iPhone 7, was de keuken nog duurder dan bij de keukenspecialist in Eerbeek.

Duidelijk toch: dure iPhone van eigen deeg!