Ludiek of ...

Eind juni heb ik, samen met mijn vriendin, het eerste gedeelte van het Pieterpad afgerond. Deze etappe loopt van Vorden naar Pieterburen en is 238 km lang Een knappe prestatie, al zeg ik het zelf. Om deze mijlpaal te markeren heb ik in Pieterburen twee piepkleine wandelschoentjes, maatje 20 met naam en datum, opgehangen aan een lantaarnpaal naast het café in het centrum. Eén schoentje voor mijn vriendin en eentje voor mij!
 
Af en toe kijk ik naar de Facebookpagina van het Pieterpad, een beetje nieuwsgierig naar wetenswaardigheden, zoals een goed overnachtingsadresje, een leuk verhaal, of opmerkingen over een etappe of juist de herkenningen van een route.
 
Omdat ik geen enkele reactie voorbij zag komen over mijn schoentjes die warempel aan een lantaarnpaal in Pietburen hingen, was ik benieuwd of ze er nog wel hangen, daarom stelde ik de vraag op de Facebookpagina: hangen mijn schoentjes nog aan de lantaarnpaal in Pieterburen? Natuurlijk met een foto van de schoentjes aan de paal. Het zag er schattig uit, vond ik …!
 
Er kwamen heel, heel veel leuke reacties op de foto ,maar ook een enkele andere reactie, zoals deze:
 
“Het is wel vervuiling. Stel dat iedereen dat gaat doen, wat een troep zou dat worden.
 
Ik denk niet dat iedereen dat gaat doen. Wandelschoenen zijn te waardevol om zomaar overal op te hangen.
 
‪            Militairen en politie die tijdens de 4-daagse verkeersborden vol plakken met stickers. Dat is pas vervuiling. Van dat soort mensen verwacht je een voorbeeldgedrag. Dit is gewoon een ludiek gebaar

‪            er is ook iemand die steentje achterlaat, heeft iets te maken met kunst.1 steentje mag verder mee op reis door degene die het vond en de andere moet blijven hangen... tja.... ik ben dol op pannelappen haken en heb dozen vol pannelappen. , mss kan ik een pannelap achterlaten bij een bewegwijzering voor de volgende wandelaar ?

Ik vind het een leuke foto. De een hangt de schoenen in een paal, de ander een fiets en een derde zet er een flits op”
 
En uiteindelijk ook deze: “Allemaal reacties maar nog geen antwoord op je gestelde vraag...”
 
Helemaal waar, een plaatje zegt blijkbaar nog steeds meer dan 1000 woorden. Een tegenreactie op de opmerking dat het vervuiling zou zijn, heb ik eventjes overwogen, maar och, humor moet je in je hebben, daar kant geen enkele tegenreactie tegen op.
 
Op naar de Pietersberg, daar komt een betonnen tegel met twee voetstappen! 
Eén voetafdruk van mijn vriendin en één van mij!