Soms niet

Mijn derde Fitbit activity tracker binnen drie jaar heeft het loodje gelegd. Niet het systeem, maar het bandje. Het begon met wat flubberen van het bandje naast het display. Daarna, na een week of twee, kwam er plots een enorme bobbel in het bandje. En tijdens het heel warme weer is tie letterlijk geploft. Nu zit er altijd twee jaar garantie op de Fitbits, dus daar maakte ik me niet echt zorgen over. Maar het geeft altijd wel gedoe.
 
Deze had ik gekocht via de webshop van Staples dus ik ging daar ook reclameren. Op de site heb ik een formulier ingevuld met klantnummer en ordernummer, waarop ze binnen 24 uur zouden reageren. Ha! Nog niet binnen 48 uur. Dus… er een tweede mailtje aan gewaagd. Helaas!
 
Na nog eens twee dagen dacht ik: laat ik maar bellen. Een 900 nummer was bereikbaar. Ik kreeg vrij snel contact met een knappe jongeman, denk ik, aan de andere kant. “hebben wij die dingen?” vroeg hij. Eh ja. Doorgegeven dat ik al twee mailtjes had gestuurd, zonder ontvangstbevestiging, ordernummer en klantnummer doorgegeven, dat was allemaal vindbaar al duurde het wat. “Oh ik hoor dat mijn collega er net mee bezig is, ik ga even vragen hoe nu verder”. Acht minuten later was de knappe jongeling weer terug met een heldere boodschap: “u krijgt aan het eind van de middag een mailtje”. Zo, daar kon ik wat mee! En inderdaad, het moet gezegd, aan het eind van de middag een zeer helder mailtje: ik moest naar de dichtstbijzijnde vestiging van Staples. Das pas service, niet dan.
 
In het Pinksterweekeinde was de winkel niet open, dus op dinsdag naar Zwolle getogen. Daar waren ze zeer blij met mijn komst. NOT. De webwinkel en de gewone winkel zijn gescheiden, zo legde de winkelmedewerker mij uit. “Wij verkopen deze dingen niet hier. U bent al de tweede binnen een week die hiermee komt. Dit hebben ze nog niet goed geregeld”.
 
De winkelmedewerker ging bellen met dezelfde klantenservice als ik had gedaan. Het duurde dus al enige tijd voor hij aan de beurt was en toen hij net alles had uitgelegd, werd de verbinding verbroken. Opnieuw gebeld en, na enig wachten, weer het hele verhaal verteld. De medewerker van de klantenservice verbond hem door met een andere collega. En weer werd het verhaal verteld. De Staples medewerker kreeg blijkbaar te horen dat ie het maar moest oplossen. Tja, en dat moest weer aan de store manager worden voorgelegd. En weer werd het hele verhaal verteld, de hoeveelste keer inmiddels?
 
Gelukkig, het kon worden geregeld. “Loopt u maar met me mee mevrouw”. De winkelmedewerker vroeg aan een andere collega die achter de balie stond of ze het wilde afhandelen. De klus zakte meteen tot op haar borsten en met frisse tegenzin handelde ze de creditering af.
 
“Hopelijk vindt u weer een nieuwe activity tracker”, zei ze. “Ongetwijfeld”, gaf ik als antwoord, maar niet meer bij Staples.
De klant koning? soms niet echt!