Timi ... wat?

Mijn man en ik hadden wel zin om eind september nog wat cultuur te snuiven in een Europese wereldstad, maar welke was de vraag. We schoven de keuze steeds maar voor ons en uit en het bleef bij ‘we willen nog’. Nu heeft mijn man een voordeelkaart van Kruidvat. Op deze kaart spaar je bij elke euro die je besteedt punten voor gratis producten of korting en ontvang je uiteraard een wekelijkse digitale nieuwsbrief met de vigerende aanbiedingen. Een paar weken geleden kwam via die nieuwsbrief de aanbieding om voor 90 euro een driedaagse reis te boeken naar een onbekende bestemming ergens niet al te ver weg tussen oktober nu en maart 2018. Een verrassingstrip!
 
Mijn man, altijd wel in voor een avontuurtje, stelde voor om erop in te gaan. Oké, laten we eens echt gek doen en ons laten verrassen! Weg was de keuzestress, er werd voor ons gekozen. We klikten dus enthousiast op: aanbieding openen. Daarna volgde er een hele vragenlijst waar we een keuze uit moesten maken.
 
Hoeveel dagen wilden we gaan? Mijn ervaring is dat drie dagen meestal betekent een dag heen vliegen, meestal zo laat, dat dag één alweer voorbij is, en dat er ook één dag nodig is voor de terugreis, vaak wordt die dan juist heel vroeg in de ochtend gepland, zodat er maar één dag stedentrip overblijft. Twee dagen om een beetje stad te bezichtigen vind ik wel het minste, dus… één dag erbij geboekt. Natuurlijk, dat was extra betalen. Om naast elkaar in het vliegtuig te mogen zitten: kassa. Nou, voor die twee uurtjes kan ik um wel missen. Enkel handbagage en een handtas, van bepaalde afmetingen mogen mee, anders werden er weer extra kosten berekend. We proppen het deze keer wel in twee kleine koffertjes, moet kunnen voor 3 dagen. Ook was het mogelijk om steden, waar we per se niet naar toe wilden, uit te sluiten en zo ja, dan was dat weer bijbetalen. Dat deden we dus zeker niet, we stonden open voor alles, het was tenslotte een verrassingstrip.
 
Verder moesten we twee vertrekdata opgeven. Wij gaven onze voorkeur op van 3 oktober en 10 oktober, dinsdagen. Handig voor het halen en wegbrengen van onze honden naar de opvang en nog redelijk vroeg in oktober.
 
Binnen vijf dagen zouden we onze bestemming te horen krijgen. Net binnen de tijd kregen we bericht dat er voor ons helaas niets gematched kon worden. De keuze van vertrek werd beperkt tot maar een paar zondagen in oktober. Hmm, wat nu te doen, er niet mee doorgaan of ..?  We besloten om toch maar verder te gaan en we gingen akkoord en gaven twee vertrekzondagen op. Maar eigenlijk hadden we misschien beter …, toch?
 
Na drie dagen kregen we bericht: u gaat op reis naar Timisoara op 15 oktober!
Timi … wat?
Nou, wij gaan naar Timisoara, een nog onontdekt pareltje in Roemenië.