Timmerman aan bed

Het nieuwe jaar 2017 is heerlijk prettig van start gegaan. We hebben Oud en Nieuw gevierd in Oostkamp, grenzend aan Brugge. Op de 31e hebben we eerst het gezellige Brugge bezocht en daarna het oude jaar vaarwelgezegd en een toost uitgebracht op 2017, op 1 januari zijn we gaan uitwaaien op het strand van Knokke en op 2 januari hebben we een bezoek aan het prachtige Gent gebracht. Het was een goed begin voor een nieuw jaar. Afgezien van een klein incidentje na 12 uur met een Belgische buurman, die vond dat we geen wensballonnen mochten oplaten. Daarna zijn we één hele week gezellig met zijn tweeën helemaal alleen in ons huis geweest. Geweldig zo zonder de smartlappen, het gerommel en gestommel van de werkmannen!
 
Vooruitlopend op de finale afwerking zijn we wel voorzichtig begonnen met het inrichten van ons nieuwe onderkomen. Helaas kan nog niet alles op zijn plaats worden gezet. Bijvoorbeeld de kasten niet, omdat de vloer nog moet worden gekit en de plinten nog geverfd moeten worden. De slaapkamer nog niet omdat er nog geen deur inzit en ik ’s morgens niet wakker wil worden met de timmerman aan mijn bed. Maar de opkamer, de nieuwe werkkamer, is klaar, op de deur na dan, en kan worden ingericht. We kunnen de kamer nog niet echt makkelijk gebruiken omdat het trapje er nog niet is en 1,5 meter op en af is niet het handigste is om te doen. Maar alles kan daar op zijn plek worden gezet en hopelijk komt het trapje snel, zodat daar gewerkt kan worden in plaats van in het koude bakhuisje.
 
Het werkblad is nieuw, dus dat was snel geregeld, een stoel ervoor en het is een bureau. De kasten stonden, met inhoud, opgeslagen in een kamer op de deel. Voordat we ze op hun plek wilde zetten, wilden we wel graag de inhoud ervan opschonen.
 
Alles uit die kasten hebben we zorgvuldig geanalyseerd, bekeken en getoetst op bewaarniveau. Bewaarniveau in de zin van belangrijk of gebonden aan emoties. Er stonden ordners vol met allerlei administratieve zaken, wat nu, gelukkig, allemaal digitaal wordt aangeleverd, heel veel zaken nog uit de galerieperiode en veel onzinbewaardingen. Bewaren? Nee: weg met die zooi. Het ruimt heerlijk op en er blijven bijna lege kasten over, die nu, na een sopje, op hun plek staan met alleen de noodzakelijke spullen.
 
Het was een zeer zinvolle besteding op een koude winterdag, want het bleek dat er echt heel heel veel weg kon uit de voorbije 20 jaren!
 
En het resultaat is verbluffend: een keurig ingerichte werkkamer en weer een grote chaos op de deel met nu ook een doos met ongeveer 50 kilo papier.