Verbluffend

Op de verjaardag van een van mijn schoonzussen afgelopen april kwamen als vanzelf de kleine ongemakkelijkheden van het ouder worden ter sprake. De meesten van de aanwezigen hadden wel klachten. De mannen hadden het over overgewicht en hartklachten, en ze waren met elkaar in concurrentie over bij wie de meeste stents waren geplaatst. Bij de vrouwen gingen de klachten meer over de stramme gewrichten die veel ouder waren dan het hoofd. De één na de ander wist hiervoor wel een goede remedie. Ook ik moest bekennen bij het hardlopen wat last te hebben van mijn rechterknie en, ook rechts, wat scharniergewrichten in de bilpartij. Eén van mijn zwagers wist hiervoor hét middel: paardenzalf. Blijkbaar is paardenzalf  een bijzondere combinatie van hoogwerkzame en natuurlijke ingrediënten die  weldadig en verzorgend voor het hele lichaam en het totale spierstelsel zijn. Speciaal voor actieve sporters en ouderen die last hebben van onwillige spieren en gewrichtspijnen. Nou ik ben een actieve sporter dus …
 
“Echter”, zo vertelde mijn zwager, “dat kun je hier niet kopen in Nederland, Ik haal het in Duitsland, ik breng het wel voor je mee. Dan kom ik het brengen, of ik zet het bij ma neer”. Ik eigenwijs als ik ben googelde het direct en natuurlijk is het in alle maten en vormen te koop, gewoon, zelfs via Bol.com. Dus zei ik: “je hoeft het niet te kopen, ik kan het ook hier in Nederland bestellen, het wordt zelfs gratis thuisbezorgd”.
 
En week of wat later kreeg ik een appje van mij zwager: de paardenzalf stond bij ma op de kamer in Roermond. De eerste keer de beste dat wij weer in Roermond waren ben ik de paardenzalf natuurlijk völlig vergessen en ook weer de keer daarna. Nu komen we ook bijna niet meer op haar kamer, omdat ze altijd in de ‘huiskamer’ zit en we haar vandaaruit meenemen naar buiten voor een wandelingetje, of om een hapje te eten in het restaurant van het huis. Zo is die pot paardenzalf toch een aantal weken op zijn plaats blijven staan bovenop de kast van ma. Totdat de broers en zussen hun broers- en zussendag hadden. Toen is het mijn zwager gelukt om aan de pot te denken, mee te nemen en deze aan mijn man te geven!
 
Nou ik dus die pot Pferdesalbe heb ben ik het natuurlijk ook gaan gebruiken. Het is een gelachtige glibberige massa, ruikt naar menthol en trekt snel in. Al naar gelang behoefte ruimschoots op de te behandelen plekken met lichte druk insmeren, was de aanbeveling. Ik smeer nu een paar dagen twee keer per dag en ik moet zeggen: het resultaat is verbluffend.