Vreemde kostgangers

De verbouwing gaat nu echt over een week beginnen. We zijn druk bezig met het leegmaken van het voorhuis door alle kasten, de inhoud van de kasten, tafels, stoelen, schilderijen, beelden, planten, keuken- en keldergerei, slaapkamergerei en nog heel veel andere tegenkomende dingen een plek te geven in het achterhuis. Het vordert gestaag, maar tjee, wat is het veel. Op de deel staat alles hutje mutje en er is bijna geen plaats meer om mezelf te keren en nog heeft niet alles een plek gekregen. Vier maanden op zo’n volle plek bivakkeren? Hmm… Vandaar dat ik eind van deze maand weer een antiek-, kunst- en rommelmarkt heb georganiseerd.
 
Ook zet ik regelmatig wat op Markplaats.nl. En warempel, niet verwacht, er komen serieuze reacties. Het is wel grappig dat sommige mensen, ook al staat er bij wat ik er voor vraag (vrij bieden mag), nog net geen nul euro bieden. Tegenwoordig antwoord ik dan: als je het serieus meent, dan ook graag een serieus bod. EN daar komt wat uit!
 
Zo kwam er ook een reactie op mijn grote staande engel, vraagprijs 700 euro, bod 50 euro. Jawel. Ook daar mijn reactie heen gestuurd en ja hoor meneer kwam direct met een serieus bod waar ik wat mee kon.
 
Na wat mailwisseling bereikten we een akkoord en hij wilde direct wel komen. Hij moest toch in Nijmegen zijn bij familie en Elburg lag op de route of tie langs kon komen, Elburg kende hij wel, hij was wel eens in ’t Harde en in Wijhe geweest. Wijhe? nou niet direct hier om de hoek…, maar natuurlijk graag zelfs.
 
Weer even afwachten of de daad bij het woord werd gevoegd, maar warempel daar kwam ie aan in zijn blauwe peugeootje. Grote werkschoenen, beetje vettig haar en praatgraag. Heftig geïnteresseerd in engelen omdat Els!? ze restaureerde en van oude engelen een mal maakt en er zo weer nieuwe mee maakt. Hij had wat meer met kerststalletjes, zo vertelde hij. Ook hij maakt van een oude kerststal een mal om er weer nieuwe van te maken. Hij heeft ze van klein naar groot. Je kunt ze wit krijgen, maar ook in kleur! Hele fotoalbums heb ik bekeken en alle verhalen aangehoord van hoe ik een mal kan maken en zelfs hoe nieuwe verf aan te brengen met een oude uitstraling.
 
Uiteindelijk was de grote staande engel toch te groot ‘op de foto lijken ze niet zo groot’, maar op een andere werd hij direct verliefd en die heeft hij meegenomen. Hij dacht er ook een mal van te gaan maken en deze engel te dupliceren. Hij zou het me laten weten!
 
Dus heel veel wijzer en een engel armer.