Boffen

Ik bestel graag en heel veel, kleding, schoenen, make-up, huishoudspul, noem maar op, via internet. Het is handig omdat de keuze onder de aanbieders enorm is en ik de prijzen kan vergelijken en ik er niet de deur voor uit hoef. Het is ook makkelijk want als het niet bevalt, of niet past, kan het meestal gratis retour gestuurd worden. Maar na jarenlange ervaring en kennis van mijn eigen maten, heb ik eigenlijk altijd wel de goede maat en de juiste make-up. Bij huishoudelijk spul is het meestal ‘what you see is what you get’ en als ik het nodig heb is dat oké. Als de kwaliteit ook goed is stuur ik bijna nooit iets terug.
 
Mijn man kwam deze week vertellen dat zijn aftershave bijna op was. En omdat het aanstaande vrijdag Valentijnsdag is, dacht ik laat ik het maar bestellen dan heb ik in ieder geval een gewenst cadeautje. Maar eerst dus op zoek naar de voordeligste aanbieder.
 
Gevonden bij Notino met de vermelding bij het product dat de verzending gratis was. Das mooi toch! Bij het verder gaan met bestellen bleek bij het afrekenen dat die aanbieding alleen geldig was bij een fles van 150 ml, of bij een bedrag boven de € 50,--. Een fles van 150 ml! Daar doet mijn man 25 jaar over. Ik vind 100 ml genoeg, zelfs dan duurt het nog heel lang voor deze weer leeg is.   
 
Even teruggekeken en ja inderdaad het stond bij het product, wat verder naar onderen, dat er verzendkosten moeten worden betaald. Ik vond er wat van, maar omdat het Valentijn is en de aftershave een nuttig geschenk is heb ik er een cadeauverpakking bij besteld en kwam op die manier dik boven de € 50,--. Wat schetst echter mijn verbazing, de verzendkosten kwamen er nog gewoon bij.
 
Toch maar even gebeld met de klantenservice; nee, nee, cadeauverpakkingen telden niet mee, maar als ik een bericht achter liet over mijn teleurstelling, dan zou er misschien wat aan gedaan kunnen worden. Raar toch!
 
Ik heb de aftershave met cadeauverpakking besteld en ook een berichtje achter gelaten. Nu ben ik benieuwd naar wat er gebeurt.
 
Ik had wel weer heel veel geluk bij een ongeluk: bij het af te rekenen bedrag stond dat de betaling gratis was.
 
Nou ja, das boffen zeg.