Coaching voor medewerkers

Magissa coaching is gericht op bereiken. Magissa stimuleert mensen om nieuwsgierig te worden naar zichzelf en in beweging te komen. Om vanuit een open houding stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling, zich bewust te worden waar ze voor gaan en wat de organisatie van hen vraagt.

Met behulp van het NLP-coachmodel bekijken we wat het doel of gewenste situatie is, en wat de belemmerende overtuigingen zijn en/of wat de medewerker verder nodig heeft om efficiƫnt en effectief te kunnen functioneren. Ook is Magissa coacing gericht op medewerkers die willen groeien in hun (persoonlijke) ontwikkeling.

Het Coachmodel

Met behulp van het NLP-coachmodel bekijken we wat het doel of de gewenste situatie is. Door de fases van het NLP coachmodel te doorlopen worden de verschillende elementen verkend die nodig zijn om informatie in te winnen, belemmeringen te onderzoeken, alternatieven af te wegen, keuzes te maken en acties te definiƫren.

Het NLP coachmodel voor werknemers kent vier fases:

1. De gewenste situatie. Wat wil je bereiken? Wat levert dat je op?
2. De huidige situatie. Waar ben je nu? Waar sta je nu?
3. Hindernissen. Wat houd je tegen?
4. Hulpbronnen. Wat heb je nodig?

Met het NLP coachmodel wordt de weg van de huidige situatie (probleem) naar de gewenste situatie (resultaat) aangegeven. Hindernissen zijn blokkades en verstoren de weg naar het doel. Hulpbronnen versterken de weg naar het doel en heffen blokkades op.

Vervolgtraject : regelmatig 'APK' om de werknemer te begeleiden bij zijn/haar ontwikkeling. ::