Communicatieworkshops

Effectieve communicatie begint met inzicht in de manier waarop medewerkers zelf communiceren.

In de workshops van Magissa staat de professionele én persoonlijke ontwikkeling van mensen centraal. Deze twee principes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze vormen de basis van onze workshops. Organisaties verlangen van medewerkers een professionele houding en effectieve communicatie. De kwaliteit van uw mensen kan alleen maar groeien als professionaliteit en persoonlijkheid samengaan.

Magissa is gespecialiseerd in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Tijdens de workshops staat communicatie met zichzelf en de ander centraal. Met een aantal eenvoudige, praktische, maar zeer diepgaande technieken, krijgen werknemers inzicht in hoe ze communiceren en hoe ze meer resultaat uit hun communicatie kunnen halen.

In de workshop krijgen de medewerkers inzicht hoe ze op een respectvolle wijze duidelijker kunnen communiceren, zodat bereikt wordt wat van belang is. Dit begint bij het inzicht dat communicatie niet alleen uit gesproken woorden bestaat, maar voor een groot deel uit de non-verbale communicatie, deze bestaat onder andere uit lichaamshouding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en tonaliteit van de stem.

Onderwerpen die in de workshop aan bod komen:

  • het NLP communicatiemodel
  • communiceren met de vijf zintuigen
  • verbale en non-verbale communicatie
  • rapport (contact)
  • feedback geven en krijgen

In overleg zijn de onderwerpen aan te passen of uit te breiden.