De reis naar Hecate

Hecate, Heksenkoningin, Vrouwe van de Maan.
Hecate, Onsterfelijke Priesteres van de Aarde, Koningin van de Nacht.
Ik dank je voor je wijsheid en je kracht.
Hecate, o wijze Crone, Drievoudige Godin
gezegend zij deze dag.

Hecate (de godin met de drie gezichten) is een godin uit de Griekse en Romeinse mythologie. Ze is de godin van de geboorte en de maan. Zij heeft te veel van het leven gezien om zich tegenslagen aan te trekken of teveel waarde te hechten aan de verwachtingen van anderen. Hecate is de wijze vrouw, de leraar en gids bij uitstek. Aan het einde draagt ze haar ultieme les over: het loslaten van het leven. Als je verbinding maakt met Hecate, kun je je angsten onder ogen zien, je ambities en verplichtingen loslaten, en je overgeven aan veranderingen.

In Hecate zijn alle vrouwen vertegenwoordigd: de jonge vrouw, de maagd, de volwassen vrouw, de moeder en de wijze vrouw, Hecate. Zij is moedig omdat zij de weg van het hart volgt. Zij kent haar beperkingen en talenten. Ze is al-wijs, maar blijft zoeken naar nieuwe wijsheden; zij is vol van spontaniteit en betrouwbaarheid; zij is ongeremd creatief, speels en doelbewust; zij heeft lef en is alert; ze koestert de traditie en is echt authentiek. Zij kent geen leeftijd. Zij leeft in elke vrouw.

Na de veertigste verjaardag begint er vaak iets te veranderen in het leven en lijf van een vrouw. Dit niet alleen door de leeftijd, hoewel dat ook bijzonder is: hormonale veranderingen, wat minder conditie, op een morgen weer een nieuwe rimpel, weer iets dat lager hangt dan gisteren. Maar vooral het krijgen van het besef dat dit een andere fase is. Een nadenken over 'wat wil ik nog' en 'wil ik het op deze manier'. Het is de overgang van de tweede fase naar de derde fase in je leven. Een fase waarin je je kunt overgeven, je het moeten kunt loslaten en kunt gaan genieten van het feit dat je een wijze vrouw bent.

Een verrijkende workshop, speciaal voor vrouwen. Het doel is dat je - in het vrouwzijn - je innerlijke kracht leert ervaren om te herkennen, erkennen, te weten en los te laten en daarna een nieuwe waarde op te bouwen van wijsheid, van Hecate. Het geeft inzicht in hoe je de energie van de rijpe jaren beter kunt begrijpen, hoe deze energie te gebruiken met mededogen en humor, hoe je je kunt verbinden met hoofd en hart en contact houden met je lichaam. Voor vrouwen dus!

Inhoud van de workshop:

  • De drie fases en de godinnen
  • Innerlijk in een andere versnelling, Persoonlijke Transformatie
  • Persoonlijke rijping naar authenticiteit
  • De herkenning
  • Het ontdekken van je missie
  • Persoonlijk Meesterschap, Hecate
  • Van Onbewust Bekwaam naar Onbewust Onbekwaam
  • Drie ontwikkelniveaus naar Hecate, Persoonlijk Meesterschap
  • De Cyclus van Verandering en De Cyclus van Persoonlijk Meesterschap

“I am not in this world to live up to other people's expectations,
nor do I feel that the world must live up to mine.”

Fritz Perls (1893-1970)